Servicii
ContactConsultanta tehnica
Unul dintre principalele obiective ale calculului structural, ca etapa a procesului de proiectare, il reprezinta asigurarea unei comportari favorabile a cladirii in caz de cutremur, fiind cunoscut faptul ca tara noastra este situata intr-o zona cu seismicitate ridicata, perioada medie de aparitie a unui seism ce poate produce avarii grave fiind de aproximativ 40 de ani.
De asemenea, atunci cand etapa de calcul este neglijata in proiectarea structurilor, agentii climatici precum vantul, zapada, temperatura, incarcarile generate de greutatea proprie a structurii si de exploatarea ei pot cauza pierderi materiale sau disconfortul utilizatorilor. Prin pregatirea continua, experienta acumulata in proiectare, prin numeroasele constructii realizate si ca urmare a utilizarii unor metode moderne de calcul – modele ce merg pana la simularea algoritmica a comportarii la cutremure reale (inregistrate) – ne asumam o dimensionare corecta, usor de pus in practica, sigura si in acelasi timp cu un consum minim de materiale, fapt care va determina o micsorare vizibila a costului final al constructiei.
Dirigentie si RTE
In procesul de productie al unei constructii sunt implicati mai multi specialisti.
Daca in faza de proiectare vorbim de proiectanti (ingineri si arhitecti) si experti tehnici, in etapa de executie sunt implicati seful de santier, responsabilii tehnici cu executie si dirigintii de santier.
Rolul dirigintelui de santier este de a asigura calitatea corespunzatoare a lucrarilor de constructii si de a optimiza cheltuielile cu investitiile.
Responsabilitatile dirigintelui de santier se manifesta in faza de pregatire a executarii lucrarii, in faza de executare, dar si in faza de receptie a lucrarilor.
Audit energetic
Auditul energetic al unei cladiri urmareste identificarea principalelor caracteristici termice si energetice ale constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia si stabilirea – din punct de vedere tehnic si economic – a solutiilor de reabilitare sau modernizare termica si energetica a imobilului, pe baza rezultatelor obtinute din analiza termica si energetica a cladirii. Certificatul de performanta energetica al unei cladirii urmareste declararea si afisarea performantei energetice a cladirii, redata intr-o forma sintetica unitara, cu detalierea principalelor caracteristici ale constructiei si instalatiilor aferente acesteia.
Un certificat energetic este obligatoriu in momentul vânzarii sau inchirierii unei locuinte. Totodata, un astfel de document serveste la o mai buna informare a cumparatorilor privind costurile energetice aferente locuintei pe care intentioneaza sa o cumpere. Certificatul atesta din punct de vedere energetic starea ca atare a unei locuinte, cu performantele ei, la un moment dat.
Certificatul incadreaza locuinta intr-o clasa energetica, clasa cu valori cuprinse intre A si G, cele mai eficiente utilizari ale energiei fiind cuprinse intre A si C.